ASUS ROG Strix SCAR 16: потужний 16-дюймовий ігровий ноутбук з HDR-дисплеєм Mini LED

Ноутбуки
Опубліковано:
|
Автор:

Представництво ASUS в Україні повідомляє про старт продажів перших ігрових ноутбуків з лінійки ROG Strix від бренду ASUS Republic of Gamers (ROG). Першим представником серії, доступним українським геймерам, стане 16-дюймовий ноутбук ROG Strix SCAR 16, з HDR-дисплеєм та підсвіткою Mini LED.

Виробник позиціонує ROG Strix SCAR 16 як потужне рішення на базі топового процесора Intel Core i9-13980HX 13-го покоління з 24 ядрами й 32 потоками; за ігрову графіку в ньому відповідає відеокарта NVIDIA GeForce RTX 4090 для ноутбуків із максимальною графічною потужністю (TGP) 175 Вт. Мультиплексор MUX Switch та технологія NVIDIA Advanced Optimus дозволять повною мірою використовувати потенціал даної відеокарти.

ROG Strix SCAR 16 отримав оперативну пам’ять DDR5 до 64 ГБ та накопичувач PCIe Gen4x4 до 4 ТБ. Цього достатньо щоб не тільки грати, але й комфортно вести трансляцію ігрового процесу в стімінгові сервіси, або створювати контент для геймерських каналів.

ASUS ROG Strix SCAR 16

Ноутбук оснащений фірмовою інтелектуальною системою охолодження з трьома кулерами та 7 тепловими трубками. Як термоінтерфейс на процесорі та відеокарті замість термопасти використовується рідкий метал Conductonaut Extreme від компанії Thermal Grizzly.

Серед ключових особливостей ASUS ROG Strix SCAR 16 виробник виділяє дисплей. Тут використовується 16-дюймовий екран зі співвідношенням сторін 16:10. Дисплей створено на базі панелі Nebula HDR із підсвіткою Mini LED, частотою оновлення до 240 Гц, покриттям 100% колірного простору DCI-P3 та піковою яскравістю 1100 кд/м2. Також передбачена конфігурація ROG Strix SCAR 16 з панеллю Full HD та частотою оновлення 165 Гц.

ASUS ROG Strix SCAR 16

За відтворення звуку відповідає нова аудіосистема на базі двох високочастотних динаміків і двох спрямованих вниз низькочастотних динаміків. Заявлена підтримка віртуального об’ємного звучання Dolby Atmos. Також передбачена технологія двостороннього інтелектуального шумозаглушення. Вона прибирає фоновий шум як для вхідного, так і для вихідного сигналів. Це зроблено для тих, кто грає в команді і хоче, щоб його голос було добре чути іншим гравцям.

За автономність відповідає акумулятор на 90 Вт·год. Передбачена зарядка через порт Type-C потужністю до 100 Вт.

ASUS ROG Strix SCAR 16

Серед суто зовнішніх геймерських особливостей відзначимо RGB-підсвічування клавіатури та нижньої грані корпусу. Підсвічування сумісне з фірмовою технологією Aura Sync. Тобто ви можете обирати колір і налаштовувати пілсвічування.

Доступність і ціна

ROG Strix SCAR 16 (G634) з процесором Intel Core i9-13980HX, відеокартою NVIDIA GeForce RTX 4080 для ноутбуків, ОЗП 32 ГБ і SSD 1 ГБ буде доступний в Україні вже на початку квітня за рекомендованою ціною 147 999 грн.

За матеріалами прес-релізу

TechnoGuide