Огляд комплекту COUGAR COMBAT: ігрова клавіатура і миша за 1999 гривень

Огляди
Опубліковано:
|
Автор:

Бренд COUGAR розширив свій асортимент геймерської периферії, представивши комплект COUTAR COMBAT. Він включає в себе механічну клавіатуру та ігрову мишу.

Обидва пристрої пропонуються за 1999 гривень або близько 50 доларів, що можна вважати дуже привабливим цінником. В даному матеріалі ми розглянемо детальніше, що ж отримує користувач за ці гроші.

Відеоогляд COUGAR COMBAT

Характеристики COUGAR COMBAT

Клавіатура
Перемикачі: червоний механічний перемикач
Anti-ghosting клавіші: N-key Rollover
Підсвічування: 10 ефектів підсвічування
Інтерфейс: USB
Довжина кабелю: 1.8 м
Розміри: 429 x 122 x 36 мм
Вага: 770 г

Миша
Сенсор: ігровий оптичний
Роздільна здатність: 8000 DPI
Підсвічування: 7 ефектів підсвічування
Частота опитування: 1000 Гц
Натискання: гарантія 10 мільйонів натискань
Інтерфейс: USB
Довжина кабелю: 1.8 м
Розміри: 120 x 63 x 39 мм
Вага: 65 г (без кабелю)

Ціна: 1999 грн
Сайт виробника: cougar-ukraine.com

COUGAR COMBAT

COUGAR COMBAT

Комплект продається в єдиній упаковці, де знаходиться як клавіатура, так і миша. Комплектація базова, що закономірно для недорогих пристроїв – всередині самі девайси і документація. А більше нічого й не потрібно.

Уже з першого погляду складається враження, що виробник намагався зробити обидва пристрої максимально універсальними. Безпрограшний чорний колір, який підійде практично кожному, повнорозмірна клавіатура зі звичним розташуванням клавіш, та майже симетрична миша, за виключенням бічних клавіш. Нічого дивного – комплект недорогий, а отже орієнтований на масову аудиторію. Будь-які експерименти з дизайном і ергономікою в даному випадку були б недоречними.

COUGAR COMBAT

COUGAR COMBAT

Потужний акцент у дизайні – яскраве RGB-підсвічування. Воно передбачене як для миші, так і для клавіатури. Виглядає ефектно, і незручностей не створює, очі не сліпить. Для обох пристроїв передбачено кілька ефектів підсвічування. Перемикатись між ними на миші можна одночасним натисканням кнопки переключення DPI і передньої бічної клавіші. А натискання клавіші зміни DPI також міняє і колір підсвічування. У документації детально показано, який колір за яке значення DPI відповідає: 400 – червоний, 800 – помаранчевий, і так далі.

COUGAR COMBAT

На клавіатурі за зміну режимів підсвічування відповідає поєднання FN та клавіш курсору вправо/вліво. Підсвічування також можна повністю вимкнути, якщо в цьому є потреба.

Незважаючи на доступну ціну, обидва аксесуари відзначаються якісними матеріалами і збіркою. Зокрема, робоча поверхня клавіатури металева і має приємну фактуру.

COUGAR COMBAT

Кейкапи змінні, під ними встановлені механічні червоні перемикачі. Вони точні і надійні – нарікань не буде. Підтримується функція Anti-ghosting. Вона дозволяє використовувати багатоклавішні комбінації, що актуально для деяких ігрових жанрів.

COUGAR COMBAT

COUGAR COMBAT

Розкладка клавіатури стандартна – усі клавіші на своїх місцях, звикати ні до чого не доведеться. Це одна з таких клавіатур, які береш до рук і одразу починаєш грати зі звичним рівнем комфорту, незалежно від того, якими аксесуарами користувався до цього.

На нижній поверхні клавіатури розташовані традиційні гумові вставки. Вони запобігають ковзанню клавіатури поверхнею стола, а також дещо гасять гучність клавіш. Також передбачені висувні ніжки, які дозволяють розмістити клавіатуру під кутом. Ніжки знизу також прогумовані – можна подякувати виробнику за увагу до деталей навіть у недорогому продукті.

COUGAR COMBAT

COUGAR COMBAT

Обидва аксесуари підключаються до комп’ютера за допомогою кабеля. Він у тканинному оплетені, і за відчуттями досить надійний.

Миша дуже легка, вага складає всього 65 грамів. Габарити середні і комфортні, рука не втомлюється. В основі даної моделі використовується ігровий оптичний сенсор, виробник не уточнює його маркування. Роздільна здатність складає 8000 DPI, частота опитування – 1000 Гц. А ресурс перемикачів заявлений на рівні 10 мільйонів натискань. На практиці це роки інтенсивної експлуатації.

COUGAR COMBAT

Коліщатко прокручування прогумоване, є функція натискання і відчутні відсічки при прокручуванні.

COUGAR COMBAT

В реальній експлуатації як клавіатура, так і миша працюють бездоганно. У мене не було відчуття, що користуєшся дешевими аксесуарами. Якісний пластик і металеві елементи клавіатури, достойна збірка, приємний тактильний відгук клавіш, – все це формує враження, що виробник свою роботу виконав на совість.

COUGAR COMBAT

COUGAR COMBAT

COUGAR COMBAT

Єдиний нюанс полягає в тому, що якось гнучко кастомізувати дані пристрої не вийде. Для них не передбачено спеціальних налаштувань через фірмовий софт. Для когось це буде мінусом, але я знаю чимало геймерів, які ніколи не використовують такі налаштування, і це їм аж ніяк не заважає грати і перемагати. У кожного свій стиль гри і свої звички.

COUGAR COMBAT

Загальне враження

Комплект Cougar COMBAT можна рекомендувати двом категоріям геймерів. По-перше, новачкам, які збирають свій перший ігровий сетап і бажають отримати надійне рішення від відомого бренду за доступну ціну. Друга категорія – це гравці, які не люблять ускладнювати собі життя різноманітними кастомними налаштуваннями периферії, а звикли користуватися в форматі «підключив і граєш».

Цінник у 1999 гривень робить даний набір чудовою пропозицією. Це збалансовані аксесуари з акцентом не на кастомізацію, а на суто робочі якості, приємний дизайн і надійність. До речі, одна з фішок набору полягає ще в тому, що обидва пристрої можна придбати лише у складі комплекту, вони не продаються окремо. А ще вони дуже гармонійно поєднуються візуально одне з одним.

TechnoGuide