ФРІНЕТ встановлює термінали Starlink у Бучанському районі на Київщині

ФРІНЕТ встановлює термінали Starlink у Бучанському районі Новини
Опубліковано:
|
Автор:

Інтернет-оператор ФРІНЕТ встановив термінали Starlink для налагодження Інтернет-зв’язку у населених пунктах Бучанського району.

Компанія ФРІНЕТ, за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, а також засновника Space X Ілона Маска, отримала термінали для налагодження супутникового Інтернету Starlink.

Starlink – це глобальна супутникова система для доступу до Інтернету у важкодоступних куточках нашої планети.

Наразі, у деяких населених пунктах мережа ФРІНЕТ зазнала сильних пошкоджень, внаслідок запеклих боїв ЗСУ із загарбниками. Одним із таких населених пунктів є Королівка Бучанського району Київської області.

Там зазнав пошкоджень магістральний кабель, який потребує серйозного відновлення, на це потрібен певний час, в тому числі і через небезпеку мінування, що залишили по собі окупанти. Тому в нагоді стали термінали Starlink, як тимчасове рішення для забезпечення Інтернетом мешканців Королівки.

Один із комплектів Starlink було встановлено в приміщенні Королівської сільради, що дало змогу користуватися послугами Інтернет, поки наші спеціалісти крок за кроком відновлюють мережу ФРІНЕТ.

Нагадаємо, раніше ми писали, що невдовзі скористатися супутниковим інтернетом Starlink зможуть і приватні користувачі в Україні.

За матеріалами прес-релізу

TechnoGuide